miercuri, 4 septembrie 2013

DOI SPECIALIȘTI ÎN ECONOMIE - MOISE GURAN ȘI DR. DAN MARIUS DRĂGAN - DESPRE ILEGALITĂȚILE ȘI MINCIUNILE LEGATE DE ROȘIA MONTANĂ. REACȚIA RMGC - SANDA LUNGU.

MOISE GURAN  DEMOLEAZĂ MITUL LOCURILOR DE MUNCĂ OFERITE DE ROȘIA MONTANĂ GOLD CORPORATION
https://www.youtube.com/watch?v=e3q6X6pNruY
                                                     


DAN MARIUS DRĂGAN, 
DOCTOR ÎN ECONOMIE
Pentru cine nu ştie, sau nu vrea să ştie, exploatarea aurului in Roşia Montană s-a făcut, de pe vremea împărătesei Maria Terezia a Austriei pe baza unui tip de contract special care se numeşte CONTRACT DE CUXĂ! Acest tip de contract prevede o asociere de 62% pentru stat şi 38% pentru proprietarul minei. Statul se obliga sa execute lucrările de prospecţiuni geologice şi de deschidere a exploatării (foarte scumpe şi peste puterile unui proprietar de teren aurifer) iar proprietarul de obliga să exploateze aurul doar în zăcământ. NU ÎN FILON! De ce spun asta,pentru că la Roşia Montană şi la mina Arhanghelii erau zile când "cădeau" câte 3-3,5 kg de aur pur!!!
Altă condiţie era ca aurul să fie predat doar la monetaria statuli de la Zlatna.
Producţia lunară a unei mine mici din Roşia era de circa 3- 6,5 kg de aur lunar! (erau mai multe exploatări în zona, particulare!).
TITLURILE DE CUXĂ erau semnate PERSONAL DE ŞEFUL STATULUI! DIN ACEASTĂ CAUZĂ PE ACESTEA VEŢI GASI DOAR SEMNĂTURILE ÎMPĂRAŢILOR AUSTIRIEI ŞI AUSTRO-UNGARIEI ( Maria Terezia, Iosif al II-lea, Franz-Iosif)
După Marea Unire,Ionel Brătianu, atunci când a ajuns prim-ministru a spus că el "Nu dă o mierţă de grâu (25 kg) pentru un gram de aur" Şi a închis exploatările de aur de la Roşia şi din toţi Munţii Apuseni (şi de la Baia de Arieş, Brad, Gura Barza, Câineni, etc). În această perioadă, toţi minerii au plecat În Ţara Haţegului unde au început exploatările de cărbune.
După Restauraţie, odata cu instalarea guvernului ţărănist condus de Iuliu Maniu, Titlurile de cuxă au fost reintroduse,ele fiind semnate, ca pe vremea imperiului austriac, de către şeful statului, personal. Din această cauza pe ultimele titluri de cuxă apare semnătura olografă a Regelui Carol al II-lea.
Titlurile de cuxă au încetat să mai funcţioneze după Naţionalizarea comunistă din 11 iunie 1948.
Pentru cine este interesat de informaţii mai complexe depre Roşia Montană, le recomand un articol semnat de Cornel Nistorescu, ÎNTUNERICUL GALBEN, care a apărut într-un Almanah Flacăra prin 1976 sau 1977... nu mai ţin minte exact... Articolul este extraordinar!
Vă mai recomand un roman excelent scris de către scriitorul Mircea Vaida-Voevod care se numeşte CORINDA , roman apărut la Editura Dacia în 1988, roman excelent documentat despre Lumea Apusenilor şi a familiei nobiliare Vaida-Voevod.
Trebuie să reiau puţin o informaţie:
Titlurile de cuxă stabileau un raport de împărţire a profitului între STAT si INTREPRINZĂTOR de 62% / 38%.
Din contractul actual statul ia 6%, situaţie care ne este prezentată ca o preformanţă a negocierilor purtate cu Gold Corporation! GÂNDIȚI!

RMGC CONTRAATACĂ PRINTR-O BEZMETICĂ 
SANDA LUNGU
FEMEIA DIN LATRINĂ


URMĂRIȚI ACEST INTERVIU NĂUCITOR: 
https://www.youtube.com/watch?v=iSPYyiuM5C8


Această muiere neisprăvită a fost aleasă de compania Roșia Montană Gold Corporation să îi reprezinte imaginea.    
protagonista reclamelor difuzate de Roșia Montană Gold Corporation, femeia care a croșetat ciorapi la televizor pentru a supraviețui și pentru a ne convinge că proiectul din Apuseni este benefic pentru România. Într-o postare pe un site de socializare, doamna Lungu le transmite un avertisment celor ce ies la protestele anti-exploatare: “Aveți grijă, labagiilor, altfel o încurcați! Seara se lasă rece, puneți-vă ciorapi groși în picioare când mai ieșiți să frecați buha pe străzi și prin piețe, împotriva patronilor mei! Pentru comenzi, sunați la 0747…” (http://www.kmkz.ro/de_ras/texte/sanda-lungu-ii-avertizeaza-pe-protestatarii-anti-rmgc-aveti-grija-seara-se-lasa-rece-puneti-va-ciorapi-grosi-in-picioare/)