miercuri, 11 septembrie 2013

ROȘIA MONTANĂ ȘI SFÂRȘITUL POLITIC AL LUI VICTOR PONTA

VICTOR PONTA
NU A FOST MANDATAT DE POPORUL ROMÂN 
SĂ SEMNEZE VREUN CONTRACT 
CU ROȘIA MONTANĂ GOLD CORPORATION. 
NIMENI NU I-A DAT DREPTUL SĂ ÎNSTRĂINEZE 
O PARTE A TERITORIULUI NAȚIONAL 
ȘI SĂ VÂNDĂ REZERVELE NATURALE ALE ȚĂRII.
 

ÎNSUȘI PARTENERUL SĂU DE COALIȚIE, 
CRIN ANTONESCU A RECUNOSCUT CĂ 
PNL ȘI PSD NU AU AVUT NICI UN ANGAJAMENT 
ELECTORAL LEGAT DE APROBAREA PROIECTULUI RMGC 
Victor Ponta continuă să își încalce promisiunile electorale, să persevereze în minciună și obrăznicie și să susțină și să promoveze, în continuare, proiectul RGCM. Personaj cu un comportament schizoid (după cum a subliniat presa) Ponta se dovedește a fi băiatul de mingi al RMGC.  Acest impertinent și arogant cu aspirații de dictator oriental, a devenit un mutant din ”Noaptea morților vii” care împrăștie teroarea în România. 
Copilul de mingi, cu șapca mai mare decât sacul din iută pentru  cartofi, se îndreaptă, autosiluindu-se, spre sfârșitul său politic, în huiduieli și în oprobiu. Firesc ar fi fost ca acest încăpățânat cu ifose să nu își fi făcut niciodată apariția în spațiul public, darmite în cel de decizie politică.
Deși Bisericile creștine din România (Ortodoxă, Catolică, Greco-Catolică, Lutherană, Calvină, Unitariană) biserci care reprezintă peste 90% din populația României - s-au exprimat împotriva realizării proiectului RMGC, deși Academia Română s-a pronunțat, în repetate rânduri, pe poziții de incriminare a acestui proiect al RMGC, deși peste o mie de specialiști s-au exprimat acuzând proiectul respectiv, deși societatea civilă a României se opune cu fermitate aberației în cauză, zeci de mii de oameni manifestând în marile orașe ale României, de aproape două săptămâni, deși acțiunea poporului român e susținută de patru mari asociații franceze, La Maison roumaine, OVR Solidarités, Pro Patrimonio France şi Rencontre du Patrimoine Europe-Roumanie, Victor Ponta se crede și se imaginează proprietarul României și, spre disperarea poporului român, începe să semene din ce în ce mai mult cu Saddam Hussein și cu dictatorul paranoic Moammar Ghaddafi.   

UN AVOCAT ACUZĂ!
GHEORGHE PIPEREA
specializat în probleme de insolvență judiciară: RMGC FUNCȚIONEAZĂ ILEGAL. Roșia Montană Gold Corporation este o structură a cărei dizolvare/lichidare judiciară ar fi trebuit făcută  încă din anul 2009!  

”ONG-urile, persoane fizice sau chiar parlamentarii în nume propriu pot cere oricând instanței constatarea încetării de drept a existenței societății comerciale RMGC. A lichidării juridice a acesteia. Totul e să și vrea cineva să facă acest lucru. Nu vedeți că toată lumea implicată mai mult sau mai puțin în lupta împotriva derulării acetui proiect minier absolut scandalos, se ferește să ia o poziție mai dură sau să ia taurul de corne și să lupte până la capăt. Pentru că, în justiție, vă garantez că lucrurile s-ar desfășura extrem de simplu- pentru că ilegalitatea comisă de AGA a RMGC este evidentă, și succesul unei astfel acțiuni civile ar fi garantat. Niciun judecător cu mintea întreagă din România, desigur pe fondul stârnit de importanța unui asemenea proces, nu ar îndrăzni să încalce legea și să dea altă decizie decât aceea de lichidare/dizolvare juridică a societății comerciale RMGC. Și astfel s-ar pune definitviv punct uneia din cele mai scandaloase înșelăciuni din istoria României, comisă de o firmă, cu acordul sau chiar cu ajutorul autorităților române, în dauna interesul național.”
Cotidianul/ miercuri, 11 septembrie 2013

MIRCEA COȘEA 
”Zăcămintele ar putea fi exploatate de către România 
în folosul statului român.”
”Gold Corporation, care e o companie obscură (nimeni nu știe prea multe despre ea, se vorbește că ar fi în proprietatea unui mare om de afaceri aflat acum sub anchetă și în Franța și în Elveția), câștigă un lucru foarte important: are în posesie unul dintre cele mai mari zăcăminte de aur din lume.
Repet, într-o manieră colonială, pentru că i se dau toate avantajele. A cumpărat, prin banii pe care i-a investit în PR și în publicitate, administrația locală, iar pe termen lung își poate negocia această posesie pe care o are vânzând-o, revânzând-o, având la dispoziție un zăcământ care îi aparține.
Și mai beneficiază chiar și de un lucru cât se poate de straniu: capacitatea de expropriere a terenurilor în folosul ei și nu în folos public, românesc.

De altfel, eu am propus copierea unui exemplu italienesc de prin anii '50 și anume crearea unei entități de stat care să exploateze în proprietatea statului zăcămintele minerale, finanțându-se prin împrumuturi. Pentru că un zăcământ ca acesta și altele pe care le mai avem ar fi argumente foarte importante pentru obținerea unui împrumut pe piața internațională, iar zăcămintele ar putea fi exploatate de către Ronia în folosul statului român.”