joi, 5 septembrie 2013

ÎN CAZUL ROȘIA MONTANĂ, BISERICA A REFUZAT LINGOURILE TRĂDĂRII DAR LINGĂII CIANURII NU!

BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ S-A DECLARAT 
ÎMPOTRIVA REALIZĂRII PROIECTULUI ROȘIA 
MONTANĂ GOLD CORPORATION
COMUNICAT DE PRESĂ (Nr. 4457/12 noiembrie 2003)
În zilele de 11-12 noiembrie 2003, la Reședința patriarhală, sub președinția Prea Fericitului Părinte Patriarh Teoctist, s-au desfășurat lucrările Sfântului Sinod al Patriarhiei Ortodoxe Române.
Având în vedere, pe de o parte, temeiul biblic potrivit căruia pământul este creația lui Dumnezeu, iar, pe de alta parte, că proiectul minier al corporației canadiene Roșia Montană Gold Corporation urmează să desfigureze atât ecologic, cât și uman, zona Roșia Montană și, prin extensie, întreaga regiune a Munților Apuseni, luând în considerare faptul că proiectul minier Roșia Montană vizează strămutarea bisericilor și a cimitirelor din zonă, ceea ce este inadmisibil din punct de vedere al cultului și tradițiilor ortodoxe, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se pronunță împotriva realizării proiectului Roșia Montană Gold Corporation și speră că această zonă să rămână intactă în sfințenia, puritatea și frumusețea ei.
BIROUL DE PRESA SI COMUNICATII
AL PATRIARHIEI ROMANE
Parohul bisericii greco-catolice 
"Adormirea Maicii Domnului" 
din Roșia Montană, Preotul MIRCEA BUDE - 
"O firmă străină și statul păgân 
ne vor distruge identitatea" 
CRISTIAN ALBU,
LIDERUL SINDICATULUI MINERILOR
DE LA ROȘIA MONTANĂ
- SE POT OBSERVA OCHII CIANURAȚI,
PRIVIREA DE MECANISM, ÎN SPATELE CĂREIA
SE  AGITA MONEDELE
CA ÎNTR-O PUȘCULIȚĂ.
PUNGUȚA CU DOI BANI.
 
Vor fi explozii uriase, cum n-au mai trăit munții Apuseni și nici România, explozii care vor declanșa cutremure locale în fiecare zi. Nu va mai sta piatră pe piatră, nu vor supraviețui nici casele mai îndepărtate, din zona așa-zis protejată. În plus, drumul industrial va fi pe-aproape, iar mașinile de mare tonaj vor provoca adevărate tornade de praf și fum. Ei ne vor distruge o parte a istoriei, de asta sunt sigur. O firmă straină și statul păgân ne vor distruge identitatea. Fiindcă acest stat, care permite unei companii străine să umilească una din cele mai vechi așezări românești, la fel de veche ca istoria însăși, e mai păgîn decât statul comunist. Cei care-l reprezintă temporar s-au înhăitat cu străinii și vin să dicteze: "Distrugeți tot ce e-n Roșia! Distrugeți tot ce e-n Corna!". Cine-s ei, cine le dă putere să decidă asemenea mârșăvii?! Alții au fost capabili să le ridice, iar noi nu suntem în stare să le păstrăm? De ce urmaresc să spună"după mine, potopul"? Că doresc să-și umple buzunarele cu arginți? Că plănuiesc să-și ia tălpășița la terminarea filoanelor, aruncându-ne resturile ospățului, ca la câini?...sunt imaginile pe care Satana le insufla în mintea necredincioșilor. Același stăpân al întunericului ne smonește că putem trăi și fără Dumnezeu, că noi suntem cei mai puternici, cei mai creștini din lume, dar fără să mergem la biserică. Cu gândul numai la bani și la bunăstare, mulți roșieni și-au vândut
SANDA ALBU
(CU GURA ÎNCHISĂ)
AȘTEAPTĂ SĂ VÂNDĂ AURUL APUSENILOR
PENTRU LEMNE DE FOC ȘI SĂ SE SPELE
PE GURA CA O LATRINĂ CU CIANURĂ.

https://www.youtube.com/watch?v=iSPYyiuM5C8
casele și pământul, crezând că banii or să le-ajungă pentru sute de ani. Dumnezeu a fost pentru ei pe locul trei sau patru. Mulți au uitat sa-L caute, alegând "Goldul" și cianura. Eram copil pe când, la Baia Mare, se exploata aurul cu cianura. La noi în gradină nu se făceau roșiile. Când creșteau, venea o ploaie acidă și le înnegrea... Le lua maica-mea și le arunca la gunoi. Castraveții nu se făceau. Cartofii, la prima ploaie, se înnegreau și ei. Au trecut șapte ani, după inchiderea exploatarii, până când a putut și mama să aibă legume în grădina noastră din Suciu de Sus. Așa va fi și la Roșia Montană. Cei care vor trăi în zona asta își vor scurta zilele. Aici, pe valea asta, se vor naște copii cu malformații, va fi un al doilea Cernobîl: "Cernobîlul de la Roșia Montană". Auziți: un zid de 184 de metri înălțime va stăvili cianurile din Corna! Cine poate să facă, între munții ăștia, un baraj de 184 de metri?! Unde suntem noi? La Turnul Babilonului?
http://www.formula-as.ro/2010/920/spiritualitate-39/preot-mircea-bude-o-firma-straina-si-statul-pagan-ne-vor-distruge-identitatea-12499



BUZZ VIDEO05 septembrie 2013







Regretatul Mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și
Maramureșului, Bartolomeu Anania (1921-2011) era un militant activ împotriva proiectului minier de la Roșia Montană, despre care a spus într-o predică că este “un proces criminal” care trebuie oprit.

Pe pagina de Facebook Bartolomeu Anania a fost publicată de către cei care i-au fost apropiați o scrisoare deschisă din 2007, adresată ministrului de atunci al mediului, Attila Korodi (UDMR), căruia i s-a cerut stoparea investiției din Munții Apuseni.
“Roşia Montană se află acum într-o fază fierbinte, de maximă tensiune între cei care cred că în România totul poate fi cumpărat cu bani (inclusiv conştiinţele) şi cei care se luptă din răsputeri pentru apărarea unui foarte preţios patrimoniu istoric, cultural şi economic, precum şi a demnităţii noastre naţionale. (…)
Îmi fac o datorie de conştiinţă în a vă ruga, domnule ministru, să depuneţi toate eforturile şi să folosiţi toate pârghiile legale pe care vi le conferă funcţia pe care o deţineţi pentru salvarea Roşiei Montane, a Transilvaniei şi a zonelor învecinate de la un dezastru ecologic sigur.
Ştim că Roşia Montană e ameninţată de sărăcie, dar acum are de ales între a fi săracă sau a nu fi deloc. Împotriva sărăciei pot exista soluţii, dar nu şi împotriva crimei ecologice pentru înfăptuirea căreia se cheltuiesc sume enorme, se consumă intrigi de culise, se falsifică expertize şi se sustrag documente întocmite de specialişti”, i-a scris Înalt Prea Sfinția Sa ministrului Mediului, Attila Korodi.
Bartolomeu Anania, despre proiectul Roșia Montană: “Un proces CRIMINAL” – “Îi rog pe politicieni să sprijine lupta pentru salvarea Roșiei Montane”


            Bartolomeu Anania a militat pentru salvarea Roșiei Montane

Mitropolitul Bartolomeu le vorbea despre Roșia Montană și enoriașilor săi, în timpul predicilor.
“Bisericile creștine din Transilvnia, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano Catolică, Biserica Reformată, Biserica Unitariană au cerut sa nu fie sacrificata Rosia Montana, sa nu fie vanduta celor care cred ca totul se poate cumpara pe bani, chiar si constiintele.
Se pare ca nu ne-a auzit nimeni, desi, noi, bisericile crestine, reprezentăm 99 la suta din populatia Romaniei. E posibil ca poporul sa implore puterea sa nu vanda un bun national iar puterea sa se faca ca nu aude?
De curand am facut o scrisoare deschisă adresată ministrului mediului (Attila Korodi, în anul 2007 – n.red.) si se pare ca rezulatele sunt pozitive, ca este dispus sa opreasca acest proces criminal, de salbaticire a Muntilor Apuseni (…).
Îi rog pe oamenii politici sa sprijine lupta poporului roman pentru salvarea Rosiei Montane, din toate puterile si pe toate fronturile.
Pe langa argumentele stiintifice, chimice, cianurile, eu as adauga o intrebare elementara, esentiala: oare ce interes are Romania sa scape din mana o mina de aur, un munte de aur si argint care sta acolo de la inceputul pamantului si care poate sa mai stea pana la sfarsitul lumii? Un mare bulgare de aur care nu se degradeaza, nu rugineste, nu putrezeste, nu piere. Nu cere de mancare. Nu cere impozite. Ce interese are?
Americanii au descoperit în Alaska zacaminte uriase de petrol. Le-au evaluat, dar n-au inceput sa le exploateze. Le-au sigilat. De ce? Prefera sa cumpere petrol de la arabi, atata cat pot cumpara, si pastreaza rezerva pentru cine stie ce vremuri de rastriste, fiindcă fiecare popoor poate sa treaca prin vremuri de rastriste, de crize, de razboaie (…). Oare noi nu ne gandim la oarecare vremuri de rastriste pentru acest popor? Ne-ar strica o rezerva de aur si argint care sta cuminte si este a noastra, proprietatea noastra, nu a altora? Vrem neaparat sa o instrainam, pentru cativa bani, din care statul castiga foarte putin?
Iata, deci, o ratiune de bun simt si simpla de tot, de interes national pentru pastrarea acestei zone”, le-a spus Bartolomeu Anania credincioșilor săi.
http://www.buzznews.ro/2013/09/05/bartolomeu-anania-despre-proiectul-rosia-montana-un-proces-criminal-ii-rog-pe-politicieni-sa-sprijine-lupta-poporului-pentru-salvarea-rosiei-montane/