duminică, 29 septembrie 2013

TRĂDĂTORUL VICTOR PONTA, UN MARȚAFOI COCLIT PE LINIE MOARTĂ

Pe data de 11 septembrie, anul curent, anunțam SFÂRȘITUL POLITIC AL LUI VICTOR PONTA, pentru ca, după 10 zile, publicația germană ”Der Spiegel”, în articolul cu titlul ”Roșia Montană, butoiul cu pulbere al României” să scrie ”Orice s-ar întâmpla, cel mai probabil, guvernul nu va rezista în următoarele luni în actuala sa formulă” și, după 13 zile de la anunțul meu, reputata firmă globală de consultanță Oxford Analytic să comunice considerațiile ei legate de decizia Guvernului Român în privința exploatației de la Roșia Montană care ”ar putea conduce la căderea Guvernului Ponta”. 
În condițiile în care criza financiară ruinează România, țară care  este pe ultimul loc în UE în topul averilor populației, peste 85% dintre români nemaireușind să acopere cheltuielile lunare din salariu - o țară cu resurse extraordinare în care sărăcia își  bate joc de popor - ei bine, în această țară, premierul Victor Ponta conduce prin ordonanțe de urgență când USL are 70 la sută în Parlament - numai  161 de ordonanțe de urgență fiind date în primele 14 luni de guvernare, cu o medie de 11,5 ordonanțe pe lună – sensibil peste media guvernărilor Boc și Ungureanu! Într-o țară al cărei premier își permite să își proclame mojicia în fața evidențelor, mințind să înghețe apele și sancționând cea mai importantă agenție de presă din lume - „Cei de la Reuters au dat un titlu tâmpit”
Da, în această țară, aflată în toiul furtunii, se preface acest marțafoi și se rățoiește, coclit, că el conduce și guvernează. 
În fapt, prin scandalul imens pe care l-a stârnit, acest reprezentant al firmei RMGC (agent de vânzări și agent publicitar pe comisioane), prin neobrăzarea și îndârjirea pe care le manifestă, sfidând revoltele populare împotriva proiectului de înstrăinare a avuției naționale, prin felul în care destabilizează țara, în momente de grea cumpănă, de gravă încordare a relațiilor internaționale, în nesăbuința lui, săvârșește, prin ÎNCĂLCAREA ORDINII CONSTITUȚIONALE, un ATENTAT LA SIGURANȚA NAȚIONALĂ.

TRĂDAREA ELECTORATULUI

Cum a ajuns Victor Ponta să își aroge dreptul de a dispune de aurul și de rezervele metalelor rare ale României? Moștenind de la predecesori niște hârtii secretizate  (”acord”, ”licență” - nu știm prea bine). De ce au fost secretizate dacă privesc avuția națională? - nu există o altă explicație decât aceea prin care o sumă de ”găști” politice, cu funcțiuni efemere în Stat, au avut la dispoziție prilejuri de a vinde, ca pe moșiile proprii, Țara, timp de peste 20 de ani. Însă unul dintre punctele forte prin care USL și Victor Ponta au ajuns să convingă peste șapte milioane de cetățeni, în anul 2012, a fost respingerea proiectului firmei RMGC. Promisiunile solemne în fața poporului erau că va fi salvată Roșia Montană. Minciuna a ieșit la iveală, nu mult după alegerile câștigate. Instalați arogant în fotoliile decizionale, Ponta, Șova et compania au reluat demersurile de aprobare a exploatării de către corporația ”canadiană”, împotriva voinței exprimate de electorat, împotriva principiilor guvernării, trădând Contractul social.
Nimic nu îl justifică, în ordinea unei democrații republicane, pe un oarecare demnitar efemer, în limitele unui mandat limitat, să se comporte ca un monarh absolutist din secolele medievale. Chiar dacă democrația românească nu a ajuns încă la manifestarea deplină, chiar la aproape un sfert de secol de la ieșirea dintr-un regim totalitar. Cu atât mai mult cu cât suntem, de aproape șapte ani, membrii ai Uniunii Europene. Și totuși, vrăjiți de ”conspirația aurului” cimpanzeii din jurul lui Victor Ponta s-au solidarizat în a-i susține sfidarea, nesimțirea și nerușinarea Minciunii, după un dicton neocriptocomunist, fixat în spațiul românesc de la 1989 încoace, după care ”una afirmi în campania electorală și alta faci când ajungi la Putere”. 
Ce fel de partid social democrat poate fi Partidul SOCIAL DEMOCRAT dacă ”semnalizează stânga și o cotește la dreapta” și ce fel de partid de dreapta liberal națională poate fi Partidul NAȚIONAL Liberal dacă abdică de la valorile pe care le proclamă? 
Alianța turmentată de flăcările aurului și ale meschinăriei de joasă speță își secretă toxinele pestilențiale
MAREA TRĂDARE ELECTORALĂ a USL face ca această închegare nefirească, stupidă și perversă să nască uriașe convulsii sociale și să arunce în aer România.

ÎNALTĂ TRĂDARE 

În situația în care Victor Ponta  a continuat politicile multor guverne precedente de a crea un regim discriminatoriu față de anumiți investitori, numiți, aberant, ”investitori strategici”,
RMGC avea nevoie de trimiterea proiectului de lege în Parlament întrucât numai astfel putea obține ”dreptul” de  expropiere a celor care nu vroiau să-și vândă proprietățile  firmei. Nu a fost vorba despre nici o ”teamă” a lui Victor Ponta de a-și asuma ”responsabilitatea” semnării, la Guvern, a contractului între Statul Român și firma în cauză, ci de ceva absolut planificat: un contract pe care l-ar fi semnat Guvernul cu RMGC nu ar fi putut fi pus în aplicare din pricina celor care își au proprietățile pe teritoriul care ar fi trebuit aruncat în aer. De aceea  RMGC/ Ponta a căutat o soluționare ”legislativă”. 
Șmecheria sa de premier care nu se poate ”opune” proiectului dar care îl ”propune” spre a fi ”votat negativ” de deputatul Ponta în Parlament e un fiasco jalnic. Ilegala și neconstituționala ”Delegare” a dreptului de expropriere de către Parlament și Guvernul condus de Victor Ponta către o ”terță persoană”, cazul RMGC, constituie un act de cedare a drepturilor Statului asupra teritoriului național. Așa cum am mai atras atenția, este vorba de un rapt teritorial cedat RMGC. Cum se poate numi acest lucru altfel decât ÎNALTĂ TRĂDARE?  
Intenția ca intenția dar această intenție a fost înfăptuită prin aprobarea dată de către primul ministru și de miniștrii semnatari ai documentului trimis la Parlament. 
Dovada este însuși proiectul de lege aprobat de Guvern care conține nu mai puțin de 7 derogări ale unor legi în vigoare și 13 încălcări ale Constituției (printre care accesul liber la justiţie, protecţia mediului înconjurător, menţinerea echilibrului ecologic, dreptul la proprietate, procedura exproprierii şi despăgubirile acordate de stat proprietarilor, contrasemnarea actului normativ de unii miniştri, exploatarea resurselor naturale). 

SUBMINAREA ECONOMIEI NAȚIONALE

În calitatea sa de premier, Victor Ponta avea datoria să își onoreze promisiunile electorale, să desecretizeze acordul  cu RMGC, să inițieze o anchetă a acestui caz copleșitor și să accepte o dezbatere civică legată de înființarea unei Companii Naționale de exploatare a zăcămintelor din subsolul României. Prin acceptarea condițiilor penibile fixate în defavoarea Statului Român, prin încurajarea unei exploatări păguboase interesului național, prin felul în care forțează Constituția, Legile și Parlamentul pentru a legifera jaful României, Victor Ponta se face vinovat de SUBMINAREA ECONOMIEI NAȚIONALE.

SE IMPUN VOINȚA POPULARĂ ȘI REVENDICĂRILE EI:
respingerea proiectului de lege impus de Victor Ponta;
   
interzicerea mineritului pe bază de cianură în România;

respingerea urgentă a acordului de mediu de către Guvern;

răspunderea în fața legii și demiterea lui Victor Ponta, Dan Șova, Rovana Plumb, Daniel Barbu și Gheorghe Duțu, urmate de anchetarea fiecăruia dintre ei; 

înscrierea Roșiei Montane pe lista de așteptare pentru includerea în patrimoniul UNESCO;

interzicerea explorării și exploatării gazelor de șist pe teritoriul României.