miercuri, 7 august 2013

ALEXANDRU VIȘINESCU ESTE ADEVĂRATUL SCHELET DIN DULAPUL NAȚIUNII

ACEASTĂ MAIMUȚĂ ARE O PENSIE DE 2 000 DE EURO PE LUNĂ. NU S-A ÎMPUȘCAT ÎN CAP LA 21 DE ANI DAR L-A EXECUTAT PE MAREȘALUL ION ANTONESCU. DIRECTOR ȘI CĂLĂU DE ÎNCHISOARE COMUNISTĂ, ALEXANDRU VIȘINESCU A FOST ASASINUL A MII DE OAMENI. ÎNSĂ PREZENTAREA CAZULUI SĂU, ZILELE ASTEA, ÎN PRESĂ, N-A FOST DECÂT O MAROTĂ (SCEPTRUL BUFONULUI), ÎN BĂTĂLIILE POLITICE ALE ZILEI. 
ALEXANDRU VIȘINESCU ESTE ADEVĂRATUL SCHELET DIN DULAPUL NAȚIUNII. IDIOTUL ĂSTA, CU FAȚA DE BESTIE VA RĂMÂNE NEPEDEPSIT, SEMN CĂ SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ NU E INTERESATĂ NICI DE ADEVĂR ȘI NICI DE DREPTATE CI DOAR DE PLĂCERILE DE A-L SLUJI CU DĂRUIRE ȘI CU GURA PLINĂ PE LICURICIUL ĂSTA.

Fostul comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu va scăpa cel mai probabil de închisoare, chiar dacă va fi condamnat.

Vârsta înaintată il poate salva, spun reprezentanţii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului. Aceştia au precizat că decizia ca Alexandru Vişinescu să fie pus sub urmărire penală este acum în mâna Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, după ce pe numele fostului torţionar, în vârstă de 88 de ani, a fost depusă o plângere.

Vişinescu este acuzat de omor deosebit de grav, mai precis de moartea mai multor deţinuţi politici la închisoarea de la Râmnicu Sărat.

Vârsta inaintată l-ar putea scăpa de închisoare pe Alexandru Vişinescu, dacă va fi condamnat, sunt de părere reprezentanţii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Preşedintele executiv al institutului a explicat ce pedeapsă ar trebui să se acorde în acest caz.

"Pedeapsa care este încadrată în Codul Penal pentru omor deosebit de grav este de la 15 la 25 de ani de închisoare. Evident că, din cauza vârstei (n.r. 88 de ani), dacă se va ajunge la o condamnare, probabil că judecătorul va constata că este în imposibilitatea de a fi încarcerat. (...) Statul democratic veghează la integritatea fizică a deţinutului, indiferent dacă acesta a comis o crimă”, a explicat Andrei Muraru.

Acesta a adăugat că instituţia din care face parte cere condamnarea în cazul lui Vişinescu şi pedeapsa corespunzătoare pentru infracţiunea de omor deosebit de grav.

Locotenent-colonelul Alexandru Vişinescu a condus închisoarea Râmnicu Sărat, devenită celebră pentru încarcerarea elitei intelectuale şi a foştilor lideri din perioada pre-comunistă. Potrivit preşedintelui executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, prizonierii politici din acea vreme au murit din cauza bătăilor, a foametei şi a lipsei de tratament medical.

În perioada în care Alexandru Vişinescu a fost directorul penitenciarului Râmnicu Sărat, a murit si diplomatul Victor Rădulescu Pogoneanu, condamnat la 25 de ani de inchisoare, după ce gardienii l-au târât pe scări. Ion Mihalache, unul dintre cei mai importanţi politicieni ai României din secolul trecut, a fost bătut crunt şi apoi i-a fost refuzat tratamentul medical.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a cerut Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti începerea urmăririi penale fata de fostul comandant al închisorii Râmnicu Sărat. Însă nici acum, la 88 de ani, când a fost invitat să comenteze decizia institutului, fostul torţionar nu a renunţat la violenţă, înjurându-i şi alungându-i pe jurnalişti.