”Şi s-au închinat balaurului, fiindcă i-a dat fiarei stăpânirea; şi s-au închinat fiarei, zicând: Cine este asemenea fiarei şi cine poate să se lupte cu ea?
Şi i s-a dat ei gură să grăiască semeţii şi hule şi i s-a dat putere...”
APOCALIPSA SFÂNTULUI IOAN TEOLOGUL

Tupeul găselniță al femeii întunecate 
de la cârma lugubrei 
instituții culturale - pentru pleonasmul lui satan 
care cotcodăcea 
în fața unor elevi de liceu 
pe ale căror fețe se putea citi 
groaza și spaimele - a fost că Brâncuși 
aparținea avangardei. 
Brâncuși nu a ținut de avangardă, 
iar asocierea lui, din punct de vedere cultural, 
cu avangarda 
denotă fie prostie și neinstruire 
fie prostie și neinstruire. 
Doamne apără și păzește! 
Trimite un călugăr al tău 
la Centrul Brâncuși de la Târgu Jiu 
să le citească din Vasile cel Mare 
și să se lepede de cel rău, să-și dea demisiile
 de acolo cu toții 
și să Te caute! pe Tine, Doamne!
Pe 12 iunie, anul curent, Adina Andrițoiu și colaboratorii săi, maimuțelele și papagalii, au socotit să organizeze un ”eveniment dedicat” lui Constantin Brâncuși. Și, pentru a ilustra nivelul de performanță al intelectualismului lor, au invitat-o pentru un recital pe cântăreața bucureșteană de jazz excesiv și psihedelic, Irinel Anghel. Dex explică termenul PSIHEDELIC astfel: ”adj.1. Referitor la psihedelism. 2. Care se caracterizează prin efecte de lumină, culoare, atmosferă sonoră etc.; care evocă viziuni, halucinații, vise produse prin drogare. Muzică psihedelică. Pictură psihedelică. – Din engl.psychedelic, fr. psychédélique.” Un înțeles dezvoltat în ultimele decenii plasează cuvâmtul în cauză în preajma semnificațiilor luciferiene. 

De altfel, Irinel Anghel se comportă pe scenă precum personajele posedate de diavol descrise de Feodor Mihailovici Dostoievski. Nu departe de o interpretare corectă sunt și cei care o analizează din punctul de vedere al manualelor și tratatelor de psihologie și de psihiatrie. Interpretările acestei cântărețe sunt parcă decupaje ale orgiilor beatificării satanei. Nu e o originalitate aici. 
Irinel Anghel și-a făcut un model din cântăreața americană 
URMĂRIȚI  AICI IMAGINILE
ȘOCANTE DE LA TÂRGU JIU
imagini-socante-de-la-o-actiune
Diamanda Galás care a găsit să se exprime imitând manifestările posedaților în timpul exorcizării. Câteva titluri de piese interpretate de către aceasta sunt relevante: Burning Hell (Flăcările iadului). Birds of Death (Păsările morții), You Must Be Certaine Of The Deavil (Trebuie să fie toate ale Diavolului), Litanies of Satan (Litaniile lui Satan), Cunt (Pizda), Orders from the death (Ordinele morții) Sono L'Antichristo (Sunt AntiChristul).
Blasfemia, expresiile și incantațiile drăcești au avut loc doar cu o zi înaintea Sărbătorii creștine a Înnălțării Domnului, sărbătoare pe care o celebrăm și în omagiul adus eroilor neamului. Ori, spectacolul grotest de la Târgu Jiu m-a șocat. Organizat pe banii Primăriei, a relevat instituționalizarea cultului lui satan. Desfășurat la Târgu Jiu, i s-a îngăduit lui satan să dănțuiască și să se zbenguie în preajma Monumentului funerar edificat de creștinul Brâncuși în memoria Eroilor Reîntregirii Țării. Explicația incultei Adina Andrițoiu, cum că în spectacolul respectiv jienii trebuiau să vadă alternative, este atât de obraznică încât rămâi perplex. Alternative la ce? La Bunul Dumnezeu? Monumentul brâncușian este lăsat de izbeliște, fără nici o șansă de a fi restaurat, în vitregiile pe care intemperiile și posedații de la Centrul Brâncuși le scuipă nu doar peste memoria lui Brâncuși și a tinerilor jertfiți în Întâiul Război Mondial, ci și peste Obrazul Bunului Dumnezeu. Îi rog pe cetățenii Municipiului Târgu Jiu să facă cele necesare pentru a-i lua pe angajații Centrului Brâncuși și a-i duce (fie și în căruță, legați fedeleș) la Mănăstirea Cernica pentru exorcizare. Tupeul găselniță al femeii întunecate de la cârma lugubrei instituții culturale - pentru pleonasmul lui satan care cotcodăcea în fața unor elevi de liceu pe ale căror fețe se putea citi groaza și spaimele - a fost că Brâncuși aparținea avangardei. Brâncuși nu a ținut de avangardă, iar asocierea lui, din punct de vedere cultural, cu avangarda denotă fie prostie și neinstruire fie prostie și neinstruire. Doamne apără și păzește! Trimite un călugăr al tău la Centrul Brâncuși de la Târgu Jiu să le citească din Vasile cel Mare și să se lepede de cel rău, să-și dea demisiile de acolo cu toții și să Te caute! pe Tine, Doamne!

P.S.

Rămân stupefiat că nu îmi pot prezenta, încă, filmul CALEA EROILOR - ISTORIA UNEI CAPODOPERE, la Târgu Jiu. A fost interzis acolo de către slujitorii luciferieni ai lui Agarici-măscăriciul."